Da er hverdagen i gang igjen for mange av oss etter fellesferien. Nå for tiden driver jeg med litt barnehagetilvenning, men er også i gang med min daglige jobb igjen i administrasjonen til Grete Roede i Asker. Jeg forbereder også kursoppstarten som er om noen uker, og gleder meg stort til å møte igjen både gamle og nye kursdeltagere. Kort fortalt så ruller hverdagen videre og timeplanen begynner så smått å tette seg til igjen. Det er nå jeg minner meg selv på fellene og unnskyldningene som ofte kommer; “har ikke tid..” eller “når skal jeg liksom trene jeg da..”. Derfor er det nettopp nå vi må huske på å finne litt tid til en treningsøkt inn i mellom alle avtalene eller kveldsaktivitetene.

13898572_10157254703915072_1541698554_o

Jeg gikk for noen dager tur i nærmiljøet mitt for at sønnen min skulle få sove i vogn før barnehagen, og da gikk jeg forbi en nedlagt park i Solveien på Nordstrand. Jeg var ikledd treningstøy siden jeg i utgangspunktet skulle få gå/jogge imens jeg både hørte på podcast og fikk toåringen til å sove. Jeg er jo en evig multitasker. Og da jeg så disse benkene i den nedlagte ute-parken så tenkte jeg “Aktiv Ute-kurs”, som jeg da også holder på Nordstrand.

13898391_10157254704230072_382096053_o

Konseptet er enkelt: Du trenger noen behagelige treningsklær, gode sko og en egnet plass å få unna noen styrkeøkter. Det er jo ikke så mye som skal til, bare en benk, kasse, huske, stein eller lekestativ. Jeg satte en sovende gutt i vogna under et tre i skyggen imens jeg proppet podcasten i ørene og gjorde noen styrkeøvelser i solsteiken.

13901734_10157254703910072_1078506600_o

Jeg fikk unnagjort noen bulgarske utfall med beinet høyt – 10 repetisjoner på hvert bein – før jeg tok 10 push-ups mot bordet. Jeg tok 3 set, altså 3 runder med samme øvelser. Etter en sommerferie uten så mye styrketrening så må jeg innrømme at dette svei godt i muskulaturen.

13950615_10157254704030072_1217042031_o

Etterpå tok jeg 10 dips inntil benken (som på bildet) med strake bein der rumpa skal ned i bakken og så trekkes opp. Deretter 10 knebøy (setter meg helt ned på benken) i mellom dipsene. Her ble det også 3 set til forundring hos nysgjerrige forbipasserende og naboer. De får nå bare se tenkte jeg… Jeg avsluttet med noen gående utfall rundt på plassen før jeg tenkte som så at 15 min effektiv styrketrening fikk holde for i dag, i tillegg til 1,5 time med power-walk i nabolaget m/vogn. Det var jeg stråelende fornøyd med på en tirsdag formiddag før lunsj. Det er sjeldent jeg får til dette, men oppfordrer til å gripe sjansen når du har muligheten. Mestringsfølelsen var hvert fall stor etterpå!

I dag er det 2 dager siden, og jeg kan si så mye som at armer/skuldre og lår er relativt støle. Trening på en lekeplass gjør underverker 🙂 Moro! Et siste tips for litt enkel og uforpliktende aktivitet i nærmiljøet er “stolpejakt” som ofte blir arrangert av lokale idrettsmiljø eller frisklivesentraler i kommunen. Jeg gikk forbi flere når jeg var ute å trillet på tirsdag, og da tenkte jeg at dette må da være en artig aktivitet for hele familien. Finn frem en QRL-scanner på telefonen eller sjekk nettsidene til arrangøren og se om du kan løse rebusen eller finne alle utsatt oppmerkede plasser. Det kan jo motivere til litt ekstra aktivitet, i tillegg til den voksende jakten på Pokemon 🙂 Hihi.

Så da tipser jeg om å tre på deg joggesko og en treningsbukse når du er ute med barna, enten det er på lekeplassen eller i nærmiljøet, og bli med på moroa! Aller monner dra vettu..

Ha en fotsatt fin uke – hilsen Line
Legg gjerne igjen en kommentar: