Jeg vært tilbake i full jobb en god stund etter hele 1,5 år hjemme i svangerskap og permisjon. Før var trening prioritert på dagtid, enten på Sats med Aksel i barnepass – eller på ulike turer på skogsstier, i byen eller mot ulike avtaler rundt omkring i Oslo. Jeg brukte beina til det meste og var oppe i et snitt på 15-30000 skritt hver dag som en “normal”.

Nå er hverdagen en helt annen hvor jeg sitter foran et skrivebord (vel og merke på en pilatesball) fra 08-15 og merker at hverdagsmosjonen må jobbes med! Skrittmengden er enkelte dager under 5000 etter en jobbdag – så her skal jeg vise dere hvordan jeg får denne godt over 10000!!

Jeg har litt kortere arbeidsdager på tirsdager og prøver å legge inn en obligatorisk gåtur eller treningsøkt – sammen med gutta mine uansett vær. Godt for kropp og sinn.

894763-8-1432272866845

Jeg har også hatt som mål å sykle tur/retur arbeidsplassen min forbi Nesbru i Asker fra Nordstrand i Oslo. For de som ikke vet hvor jeg da sykler – så er dette først 10km til sentrum, så 20 km ut av sentrum av Oslo og tilsvarer rundt 30km hver vei! Nokså flatt men likevel noen skikkelig stigninger 2 ganger på vei hjem og til jobb.

Altså blir det fort 60 km på sykkelsetet i uka hvor jeg fort forbrenner 800-1000kcal hver vei! Dette var status i sommer!

894763-8-1432273088076

Veldig fornøyd med min polarklokke som jeg kan følge utviklingen på. Er jo hekta på disse tekniske duppedittene som motiverer meg 🙂  I tillegg til sykkeløktene så blir det joggeturer på kveldstid med minst 1 intervalløkt med bakkeløp (200m x 10). Effektivt og tidsbesparende!

894763-8-1432273208148

Når vi er på hytta på Tjøme så tar vi også beina fatt på turer på kyststier og langs turveier med Aksel på ryggen! Greit med litt eksta tyngde på ryggen – sosialt og morsomt for store og små. Har man fri så har man jo enda mer tid til å røre på seg. Det er jo så deilig å nyte frisk luft og kjenne at fritiden kan brukes til oppladning i form av bevegelse og naturopplevelser.

Jeg er også en del ute i hagen og raker, fikser i bedd osv i alt fra 15min til flere timer uke for uke. Kjøkkenhagen var i full sving i sommer og jeg elsker å tilbringe tid i hagen med Aksel og kjæresten min på ettermiddagene og i helgene. Nå er det litt kaldere enn i sommer, men det er klart at det går an å nyte høst/vinter utendørs med riktig bekledning!

894763-8-1432273287489

Inn i mellom får til og med jeg og kjæresten “egentid” i form av trening sammen når vi har noen som kan se til Aksel litt. Vi har nok en felles verdi og intensjon om å holde oss aktive selv om vi er småbarnsforeldre og trives med aktivitet i hverdagen.

894763-8-1432273719344

Her ser dere tall fra polar loopen min fra onsdag og torsdag denne uken. Når dagene ser slik ut i form av skritt, aktivitetsnivå og nattesøvn så skjønner dere kanskje at det er SMARTE valg ved hverdagsmosjon og inneklemt trening som gjør meg til en aktiv person. Ved å sykle osv før/etter jobb selv om søvnen har vært elendig i det siste pga en forkjølet og urolig sønn – så har det overraskende nok gitt utslag i overskudd. Jeg må nesten klappe meg selv på skulderen for innsatsen – for denne uka er jeg veldig fornøyd med.

894763-8-1432274257616

Så ikke bruk unnskyldningen “jeg har ikke tid” – for DET har du!! Kom deg opp av sofaen og bruk mer tid med familie og venner på tur eller i en aktivitet som flere trives med. Små grep i hverdagen gir nemlig store utslag på hverdagsmosjon og trening.

Ønsker dere alle en god helg og bruk fritiden til å være aktive!
Legg gjerne igjen en kommentar: