Jeg merker jeg både blir veldig gira og litt paff av at jeg har en så “sporty” arbeidsplass. Vi har i Roede AS denne våren blitt med på et bedriftstiltak for å øke aktiviteten både ved transport-etapper til og fra jobb, men også som en ekstra motivasjon for aktivitet når vi ellers har fri. Kampanjen heter:

2014020519204253998-336

Dette har satt ild i treningsiveren hos flere her på kontoret! Her er det kampen om å sanke mest poeng mellom avdelingene og interne “lag” blant mine 23 kollegaer. Noen er virkelig ivrig – imens jeg kanskje er litt mer midt på treet, slik som meg.

11402930_10152802588856831_4124783712591533643_n

Vi oppfordrer jo nå, særlig i sommerhalvåret, til å bruke sykkel eller beina fremfor bil evt buss/tog til og fra jobb. Det er flere av mine kollegaer som bor et stykke unna, alt fra Holmsbu, Sætre, Nordstrand, Grefsen og Drammen, og vil merke at avstanden kanskje setter en stopper for å komme i gang. Men det er ikke noe tvil om at det er enklere å få til litt, enkelte dager, om vi er flere sammen om det.

Nina viser at det går å sykle til jobb!

Nina viser at det går å sykle til jobb mellom Grefsen (Oslo) og Holmen (Asker)!

Jeg har også tipset flere om det jeg gjorde i fjor – nemlig å sykle én vei – ta en dusj før jobb – og la sykkelen stå til dagen etter –  hvor du da kan ta hjemreisen på sykkelsetet. Da blir det ikke så voldsomt når flere av oss har over 3 mil én vei til jobb! Det enkle er jo ofte det beste, også blir det litt mer motiverende om du er usikker på om kroppen takler en tur/retur helt i begynnelsen.

Sykle til jobben!

Her ser dere min “Treningskalender” hvor jeg har lagt inn økter både på sykkel, med treningsøkter hjemme, samt litt løpeøkter. Det er ikke alle uker som er like innholdsrike, men jeg er likevel nokså fornøyd med å få dette litt i “system” slik at jeg kan konkurrere med mine aktive kollegaer. Det gir hvertfall meg et spark i baken når jeg ser at ukene er litt for “tomme”.

Det blir også lagt opp til litt aktive transportetapper i jobbsammenheng her, hvor vi prøver å finne muligheter for å ta sykkelen i stedet for biler når vi skal på interne arrangementer – som vår årlige sommerfest på Filtvet/Tofte på Hurum-landet. Dette er et godt stykke for å si det sånn, nærmere 6-7 mil fra kontoret. Men i fjor så stilte mange med partnere klare for fest!

Jeg må innrømme at jeg ikke var en av disse, men jeg lot meg inspirere og vurderer samme rute i år. Men logistikk og litt planlegging må til for at det skal bli en realitet. Men det skal ikke stå på motivasjonsfaktoren med en så mange sprekinger på jobb!

Selv er jeg strålende fornøyd om jeg får sneket inn en sykkeløkt, intervalløkt samt en eller to korte styrkeprogram per uke! Da roper både jeg, treningsdagboka, Polar Loopen min og kollegaene mine – HURRA!

Kanskje du skal sette i gang et slikt opplegg på jobb – med litt teambuilding i en intern trappekonkurranse opp til kontorlokalene eller litt styrkeøvelser før lunsj? Alle monner drar!
Legg gjerne igjen en kommentar: