Jeg er nettopp ferdig med en lang jobbdag, en effektiv treningsøkt og skal deretter fikse en middag til bare meg! Dette er en situasjon som jeg egentlig ikke har så ofte – god tid på butikken for å kunne se etter nyheter og finne ut hva bare JEG ønsker å spise. Det er heller ikke så ofte jeg lager middag til kun én lenger, da både mann og barn som oftest møter meg i døra hjemme. Men jeg husker godt tiden som student, da jeg måtte fikse middag alene, og dager hvor min kjæreste jobbet skift. Disse dagene var det kanskje ikke bestandig så lett å motivere seg selv til å lage de mest kulinariske rettene.

Det skal helst gå raskt, og tilfredsstille en rumlende mange så fort som mulig. Det er derfor fort gjort å tenke at det er ingen andre enn “bare meg” som ser maten og som opplever måltidet. Men det betyr faktisk en hel del for meg at maten også både ser og smaker appetittlig.

Jeg tenkte likevel på min vei gjennom butikken: “Kanskje jeg bare skal lage en brødskive?” og var også innom tanken på å droppe middag “Er jeg egentlig så sulten da..?”.

Dette vet jeg at er et slitent hodet som snakker. For etter en lang arbeidsdag og en lengre treningsøkt rett etter jobb, så er det ikke noe tvil om at kroppen trenger påfyll. Men hva skulle jeg velger og hva var bra for kroppen?

Gull i frysedisken

I butikken tok jeg det vanlige dykket ned i fysedisken etter noen ulike bærblandinger som jeg ofte kjøper til smoothies, og oppdaget på veien noen nye matprodukter. Jeg så grønnsaksmikser som faktisk inneholdt både grønnsaker, ris, saus og protein (kylling) som kunne utgjøre en god base for en middag for bare én.  Jeg tenkte umiddelbart at dette var en god løsning til middag. Denne ukedagen var nemlig barn og unger ute av huset, så her måtte jeg brødfø meg selv.

Jeg kunne latt det være med den posen. Men etter å ha snudd pakningen – i kjent gode Grete Roede-stil – og gjort meg kjent med næringsinnholdet, så forstod jeg at jeg med fordel kunne tilsette enda mer grønnsaker. Jeg kjøpte derfor med litt ekstra av både sukkererter, paprika og diverse grønnsaker på min vei gjennom butikken og vente nesa hjem.

Kreativ med det som finnes i kjøleskapet

Da jeg til slutt kom hjem fikk jeg vendt handleposene utover kjøkkenbenken, og satte stekepannen med litt rapsolje i på full guffe, og fant frem det jeg trengte. Det tok bare 5-6 minutter å varme opp gryten som var fryst, og jeg ble litt overrasket over hvor “lite” det så ut. Det kan ha noe med at jeg er vant til at det bugner med grønnsaker. Så da utnyttet jeg at det lå en pose med bladspinat i kjøleskapet som snart måtte spises, og kutter videre opp mer grønnsaker som ble tilsatt. I dette tilfelle ble det paprika, koriander, sukkererter og spinaten da – som ble “ekstra” på denne raske frosne middagsposen.

Og med litt dandering og topping ble en middag for én person raskt tryllet frem på kjøkkenbenken – allerede 10 minutter etter jeg var kommet hjem. Jeg delte altså porsjonen i panna i to, og gjemte en del i kjøleskapet som kunne brukes som lunsj eller i mitt tilfelle “mini-middag” til kjæreste som kom hjem senere samme kveld.

Jeg kjente også litt etter hva kroppen trengte etter en lang treningsøkt – jeg toppet derfor med litt ekstra lettrømme og noen ristede nøtter for å gi måltidet litt mer fett og metthet.

Og vips blei det middag for en person (pluss en rest) på 1-2-3. Det beste med dette var jo at det var tidseffektivt, et fullverdig måltid, flott å se på og veldig godt! Og jeg tror jeg holdt meg innenfor en 400-500 kcal på denne middagen! Ikke verst!

Så derfor håper jeg dere lar dere inspirere og blir litt flinkere til å dykke ned i frysedisk og se potensiale i “ferdigretter” som en god base for videre kokkelering hjemme.
Legg gjerne igjen en kommentar: