Det behøver ikke være så vanskelig å lage en deilig middag for mange mennesker som lett kan tilpasses en som spiser litt kcal-redusert. Går du for eksempel på et “ned i vekt” kurs så vil man gjerne passe på å holde seg innenfor menyen, og da er det veldig kjekt med “plukkemat”. Og med “plukkemat” mener jeg måltider hvor du kan komponere din egen tallerken ut ifra hva som er tilgjengelig og hvilke type matvarer man skal være litt forsiktige med.

Jeg lager gjerne både indisk, italiensk, asiatisk og gresk mat på denne måten. Det er populært for de minste i familien som kanskje ikke liker oliven eller soltørkede tomater. Men like populært for de voksne som kanskje har en allergi å ta hensyn til eller bare ønsker å nyte måltidet og forsyne litt av alt. Det er også lett å lage ulike kjøttboller (magre kjøttvarianter eller med fisk), bytte ut aioli med magerer dressinger eller variere med spennende grønnsaker og urter.

Et “plukkemåltid” er for meg sosialt, inkluderende og slett ikke kjedelig. Dette er noe jeg gjør mye og syntes bidrar til å opprettholde appetitt og matglede på fest og til hverdags.
Legg gjerne igjen en kommentar: