Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse Supermann og kjenner det litt i hele kroppen i dag? Nå er det ikke lengre igjen til juleaften altså! Jeg vet noen sikkert har tatt ferie allerede, men det går fint an å ta disse øvelsene på hytta, på feire i varmere strøk eller på stuegulvet hjemme! Det er ikke noe unnskyldning for å gi seg helt ennå.

Gårsdagens heldige luke-vinner er: Benthe Elisabeth Fossum og vil få et lodd i konkurransen i hovedpremien, en herlig goodiebag med mye kult stæsj fra både Abilica og Roedebutikken som trekkes på juleaften. Dersom du har lyst til å vinne i dagens adventsluke, så må du følge instruksjonene i dette innlegget. 

Dagens øvelse er: WHEEL (knestående rulle-øvelse!

IMG_8652

Jeg har tidligere testet ut dette “hjulet” på treningsstudio, og har nå fått mulighet til å teste det ut hjemme også. Dette er versjonen til Abilica, og vi selger den i vår nettbutikk her.

Denne øvelsen jobber du mye med mage (midtre- og nedre del) pluss musklene rundt ryggsøylen. Du blir STØL så det holder om du gjør denne riktig. Du kan også bruke ullsokker/catslides etc som skliunderlag. Jeg skal vise dere begge øvelsene.

IMG_8660

Ved bruk av dette hjulet gjør du slik: Stå på knærne med et godt grep om rullen.

IMG_8662

Fiksér mage- og korsryggregionen og slippoverkroppen framover, slik at du nærmest strekker deg framover. Pass på å ikke rullelenger enn det du har styrke til.

IMG_8664

Du skal nemlig skyve deg opp og tilbake igjen til utgangsposisjon også – slik at du ikke faller sammen på magen her, men er i jevn bevegelse hele veien.

IMG_8808

Dersom du skal gjøre det uten hjul, så kan du finne frem noen glatte sokker eller tilsvarende og gjøre øvelsen på parkett eller glatt gulv.

IMG_8809

Stå da på tilsvarende måte som i stad med knærne under deg og armene paralelle med kroppen.

IMG_8810

 

Skyv frem kroppen så langt du klarer og trekk deg sammen igjen til utgangsposisjon. Gjør øvelsen 3×10 repetisjoner.

IMG_8812

Her viser jeg dere en gang til ved bruk av hjulet.

IMG_8813-1

Det er tøffere enn det kanskje ser ut som, men du og du – for en god øvelse 🙂 Lykke til med innsurten nå før jul alle sammen! Det er snaaaart juleferie for alle sammen nå 🙂

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #greteroede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens vinnerlodd. Vinneren kåres i morgen.

Lykke til folkens!
Legg gjerne igjen en kommentar: