Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse DIPS og kjenner det litt i overarmene i dag?

Gårsdagens heldige luke-vinner er: Kine Tinnseth og vil få et lodd i konkurransen i hovedpremien, en herlig goodiebag med mye kult stæsj fra både Abilica og Roedebutikken som trekkes på juleaften. Dersom du har lyst til å vinne i dagens adventsluke, så må du følge instruksjonene i dette innlegget. 

Dagens øvelse er: PLANKEN!

IMG_8713

Planke er en øvelse som trener hovedsakelig mage/rygg. Fokuset er på kjernemusklatur i den statiske versjonen (der du holder øvelsen stille). Men dersom du som jeg skal vise i denne øvelsen, gjør en dynamisk (bevegende) utgave av planken så vil du også trene litt armer.

Stå på tærne og hold overkroppen fiksert på albuene (som vist på bildet over). Gå opp og ned fra/til albuene, slik at du blir stående med strake armer (som vist på bildet under). Du går da opp og ned fra utgangsposisjon for å ha gjennomført 1 repetisjon. Gjør så 10 slike før du tar en pause, og repiterer 2 runder til.

IMG_8714

Dette er en krevende øvelse, men kan forenkles ved at du blir stående i en statisk planke som du holder i 30-60 sek og gjentar 3 ganger.

IMG_8790

Du kan da enten stå slik i en lav planke på albuene med rumpa på lik linje med resten av kroppen.

IMG_8791

Eller du kan gjøre som jeg beskrev over å ta en dynamisk versjon hvor du jobber deg opp og ned i lav og høy planke.

IMG_8792

Dette er en øvelse som kan gjøres både vanskeligere ved å legge tyngde på ryggen eller enklere ved å holde en statisk versjon. Det viktigste er at du gjør en teknisk riktig planke med fokus på en stabil rygg/mage/rumpe som er “flat”. Med andre ord ingen rumper i været eller knær i bakken..

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #greteroede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens vinnerlodd. Vinneren kåres i morgen.

Lykke til folkens!
Legg gjerne igjen en kommentar: