Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse Swimmer og kjenner det litt i korsryggen i dag?

Gårsdagens heldige luke-vinner er: Gerd Lise Ersland og vil få et lodd i konkurransen i hovedpremien, en herlig goodiebag med mye kult stæsj fra både Abilica og Roedebutikken som trekkes på juleaften. Dersom du har lyst til å vinne i dagens adventsluke, så må du følge instruksjonene i dette innlegget. 

Dagens øvelse er: Ballerina (tå-/legghev)!

IMG_8751

Dette er en øvelse jeg har gjort mye, da den har styrket legger og ankler på løpetur. Dette er en øvelse som passer godt for løpere og som forhindrer overbelastning og typiske slitasjeskader i tilsvarende bevegelser innen gange/jogging/løping.

Stå med strake ben i ca. hoftebreddes avstand. Press opp til tåstående. Senk roligtilbake og gjenta i sett på 3×10 repetisjoner.

IMG_8752

Kom deg helt opp på tærne og hold gjerne posisjonen litt før du senker ned.

IMG_8833

Denne kan også effektiviseres og gjøres tyngre om du står i et trappetrinn eller på en kasse/step. Stå da på kanten av et trappetrinn eller en benk, slik at hælene er fri. Ha ca. hoftebreddes avstand mellom føttene. Løft hælene og press opp til tåstående. Vend tilbake til utgangsstillingen og gjenta. Øvelsen kan gjøres med eller uten støtte.

IMG_8831

Når du står i en trapp slik som jeg gjør, så vil du se kjenne at du jobber med hele ankelen og vil merke god motstand på vei opp igjen..

IMG_8832-1

… så press deg helt opp på tåhev her også..

IMG_8830

.. før du senker deg ned i start posisjon.

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #greteroede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens vinnerlodd. Vinneren kåres i morgen.

Lykke til folkens!
Legg gjerne igjen en kommentar: