Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse Gående utfall og kjenner det litt i rumpe og lår i dag?

Gårsdagens heldige luke-vinner er: Liv Synnøve Endrerud og vil få et lodd i konkurransen i hovedpremien, en herlig goodiebag med mye kult stæsj fra både Abilica og Roedebutikken som trekkes på juleaften. Dersom du har lyst til å vinne i dagens adventsluke, så må du følge instruksjonene i dette innlegget. 

Dagens øvelse er: Sideplanke!

IMG_8716

Ligg på siden og støtt deg mot den ene albuen. Finn nøytralstillingen av ryggen og bekken. Lag “flat mage” og hev bekkenet til kroppen er strak. Hold i 2-3 sek. og bøy ned.

IMG_8715

Gjenta mot motsatt side også, og gjør da 3×10 repitisjoner på hver side.

IMG_8717

Om du ønsker mer utfordringer kan du heve armen for å jobbe med balansen i samme øvelsen.

IMG_8821

Jeg viser dere øvelsen en gang til. Ligg på siden slik..

IMG_8822-1

Hev opp bekkenet og løft deg opp fra underlaget….

IMG_8825

…og senk tilbake til utgangsposisjon. Om du ønsker at du også holde sideplanken i 30-60 sekunder statisk på hver side i stede for denne dynamiske øvelsen på lik linje som vi tilpasset luke 2 “planken” tidligere i Desember.

IMG_8823

Du kan også heve beinet om du kjenner at du trenger variasjon, eller mer tyngde å jobbe med.

IMG_8824

Eller du kan være helt “gæren” å løfte både arm og bein. Dette er TUNG, puh! Jeg innrømmer at den vanlige uten verken bein eller ekstra arm holder for min del. Hva som fungerer for, finner du ut av nå!

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #greteroede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens vinnerlodd. Vinneren kåres i morgen.

Lykke til folkens!
Legg gjerne igjen en kommentar: