I dag tidlig kom en kollega av meg inn på kontoret med en pose rykende ferske boller som var ment til senere på dagen. Hun opplyste nemlig om at det var “Kanelbollens dag” 4.oktober og klarte ikke passere sitt lokale bakeri. Jeg tenkte litt smilende: “her kommer nok en matdag som har blitt satt av enten industrien eller andre offentlige etater/organisasjoner for å markere en matrett eller et produkt”.

Jeg klarer ikke følge med på alle disse, men ettersom jeg jobber i et usedvanlig matinteressert fagfelt, så er det klart at vi plukker opp flere av disse gjennom året. Så tilbake til denne posen med boller som kom svingende inn i vårt åpne kontorlandskap. Det duftet himmelsk av kanel og fersk gjærbakst, og som de matglade kollegaene vi er, så ble vi enig om at vi ikke kunne vente med å smake på disse og tok en uplanlagt kaffepause allerede før klokken var 09.30.

Du kan kanskje tenke deg at “varsellampene” på Roede-kontoret kom på når det ble servert boller på en torsdag. Vi jobber jo hver dag med å få folk flest til å skille mellom hverdag og helg. Men ordlyden blant meg og mine kolleger var likevel ikke i denne situasjonen slik at denne bolleposen var “fy fy” eller uaktuelt å smake på.

Jeg tenker jo heller slik at “ja det går an å smake”, og heller dele bollene oss i mellom, og ha en hyggelig morgenkaffe som inkluderte litt sosialt i en ellers så hektisk hverdag. Det er også lov å kun drikke kaffe og ta seg en pause uten å spise. De fleste kollegaen mine tenker nå likevel litt som meg, at vi legger inn  en ekstra gåtur i kveld eller litt mindre til kveldsmaten. Vi må jo “gi og ta” litt vi også.

Balanse er vel stikkordet vil alle bør merke oss – som gir muligheten til å nyte all mulig type mat dag for dag med god samvittighet!

Smaken av ferske boller gav meg også inspirasjon til å senere i dag kunne dra frem bolle-deigen med ungene, og spre litt matglede på kjøkkenet sammen med dem. De er bare 1 og 4 år, og jeg må forberede meg på både klin og rot på kjøkkenet. Men jeg vet samtidig hvor mye det betyr for både meg og de minste i familien å videreføre litt glede for å lage maten vi spiser selv. Matglede står bestandig i fokus hos oss!

Jeg vil tipse dere om å bruke litt grovere bolledeig som vi har oppskrift på i vårt Roede-kjøkken. Dette er et litt sunnere hverdagsalternativ på en helt ordinær torsdag: En sunnere og mer fiberrik grunnoppskrift på hveteboller finner du her!

Håper du også ser at det er mulig å kose seg med måte og at det verken er “farlig” med hvetebakst eller noe som du MÅ spise i dag bare fordi det er en merkedag. Men har du lyst, så har du lov til å spise litt eller velge litt sunnere!

Ønsker dere en strålende dag!
Legg gjerne igjen en kommentar: