Jeg, som sikkert mange andre, sliter litt med er å få tiden til å strekke til når alt skal få plass i en hektisk hverdag. Unger skal i barnehagen. Det skal handles inn mat og lages mat. Jeg jobber alt ifra 6 til 12 timer per dag i tillegg til at vi skal få logistikken til å gå opp. Jeg eier ingen bil og har valgt å både spare miljø og pengeboka ved å ta kollektivt tur/retur jobb. Dette medfører en del ekstra aktivitet sånn ellers i hverdagen som bidrar til å holde “hverdagsaktiviteten” min høy. Men jeg er en perswon som verdsetter egentiden på trening høyt, og prøver så godt jeg kan å klemme inn en løpetur eller sykkeltur der det passer.    Og jeg skal si deg at det gir overskudd!

11791875_10155853548750072_1147022831_n

For selv om værforholdene ikke er helt topp så er det fullt mulig å gjennomføre det man har sett for seg å få til. I dag syklet jeg faktisk 30 km til jobb selv om det var mye som “buttet” i mot på morningen. Jeg våknet til regn, kaldt vær og litt vind. Men det gikk fint for det var bare å finne frem regnjakka og – buksa og ta på seg en ekstra trøye. Jeg hadde jo lagt frem resten av treningstøyet dagen før.Det er jo nemlig det som er trikset – å pakke sekken med toalettsaker og skiftetøy og legge frem treningstøyet/pulklokke/pulsbelte dagen før. Da er sjansen for at man “trekker” seg fra treningsøkta mye mindre. Så jeg fikk altså på treningstøy, regntøy, hjelm og sekken med skiftetøy klar for sukkeltur.

11801958_10155853548680072_266485651_n

Men så kom jeg ut i garasjen for å finne frem sykkelen. Litt kjedelig å se at bakhjulet var FLATT! Men da var det bare å finne frem sykkelpumpa og pumpe i vei. Et lite hull i slangen har skylda. Skal huske å skifte slange i helgen. Men det gikk nå å pumpe opp dekket. God oppvarming 🙂 Med fullpumpa dekk og rustet til en skikkelig regnskur så var jeg klar ut stikkveien hjemme hos oss.

Det ble en nokså sur tur og jeg skal love deg for at melkesyra kom nokså fort. Det var nemlig 1 mnd siden sist sykkeltur. Men fy flate for en deilig tur likevel. Det gjorde inegn ting at regnet rant nedover ansiktet eller at vinden for forbi skuldrene. Jeg fikk opp farten og suste forbi andre på min vei som frøs og ventet på neste buss. Jeg pustet inn frisk luft og satte pris på tiden jeg fikk for meg selv på vei ti jobb. Jeg kjente at hjertepumpa SLO og svetten rant! Helt fantastsik!

11815829_10155853548670072_1938420303_n

Så da gjorde det ingenting at skjermen falt av, sekken ble full av gjørme eller at skoene trolig må vaskes litt skikkelig i kveld. Jeg har TRENT, brukt kroppen min og kjenner nå endorfinene strømme inn i kroppen. Så da var det verdt det da – å stå opp litt før og komme seg ut om morgningen før folk ellers har fått i seg frokosten.

Det gjelder bare å planlegge og tenke at “dette klarer du”! Jeg oppfordrer andre enn meg til å benytte seg av muligheten til å snike inn litt trening på vei til jobb eller blant hverdagsens andrew gjøremål. Kanskje du kan løpe deg en tur imens barna spiller fotball eller er på korøvelse. Eller kanskje benytte “fribolken” mellom to forelesninger til å svinge innom treningsstudioet eller sykle deg en tur. Det finnes så mange muligheter til å bruke kroppen sin. Så slutt å kom med unnskyldninger for at du ikke har tid eller overskudd.

Rydd timeplanen og FÅ OVERSKUDD!
Legg gjerne igjen en kommentar: