Nå er det lenge siden dere har hørt noe fra meg. Men sånn er det som kursleder i disse januartider. Vi har nemlig mye å gjøre ved årsskiftet da de fleste nye og videregående kursdeltagere har satt seg nye mål for 2016, og ikke minst fått ut fingeren og meldt seg på et nettkurs eller lokalkurs i sitt nærmiljø. Det er derfor ikke tid til alt man kanskje har lyst til eller føler man bør ha tid til. Kanskje det er flere som kjenner seg igjen nå etter jul?  Jeg vil gjerne dele noen tips i forhold til hva jeg gjør av enkel styrkeøvelser på hjemmefronten nå, som både er effektive, raske og gode i en hektisk hverdag.

IMG_8657

Jeg har vært så heldig å få lov til å teste ut dette treningshjulet til Abilica som vi nå har på tilbud i Roedebutikken. Dette er en rulle du holder med begge hender og bruker på gulvet hjemme for å trene mage/rygg, skuldre og armer. Jeg har tidligere brukt dette hjelpemiddelet i noen lokale treningsstudioer, men syntes det er veldig kjekt å ha et slikt liggende hjemme. Da er jo terskelen mye lavere for å komme i gang, og ta 5-10 min med gode øvelser om kvelden eller før jeg går på jobb om morningen.

IMG_8652

Hjemmetrening er noe jeg brenner for, da jeg tenker at alle monner drar. Jeg ønsker ikke å sette terskelen så høyt oppe for meg selv i livet som småbarnsmamma og er egentlig veldig fornøyd med å kunne opprettholde en aktiv hverdag i form av hverdagsaktivitet og ikke minst få til å klemme inn en 20-30 min økt inni mellom alt annet som skjer.

Det viktigste er vel egentlig bare å komme i gang, teste ut noen øvelser hjemme, se an ditt eget nivå og deretter jobbe ut ifra dette. Utviklingen bli ofte tydeligere om du noterer ned hva du faktisk gjør, men i all hovedsak så er det jo viktigst å bare gjennomføre dette i praksis. Jeg bruker både strikker, egen kroppsvekt og dette treningshjulet når jeg trener hjemme – og vil i dag vise dere litt hvordan Abilica Wheel kan brukes.

IMG_8660

Det følger med en liten sort matte til dette hjulet som du kan plassere knærne på for å hindre at de blir belastet unødig. Det er nemlig overkroppen som jobber i denne øvelsen. Du starter i en posisjon på knærne med et godt grep om rullen.

IMG_8663

Fiksér mage- og korsryggregionen og slippoverkroppen framover, slik at du nærmest strekker deg framover. Pass på å ikke ruller lenger enn det du har styrke til. Da blir du fort liggende på magen og ikke komme deg tilbake igjen 🙂

Etter hvert som du blir sterkere jo lenger ut ruller du.

IMG_8813-1

Du skal nemlig skyve deg opp og tilbake igjen til utgangsposisjon også – slik at du ikke faller sammen på magen her, men er i jevn bevegelse hele veien.

IMG_8812

Det er tøffere enn det kanskje ser ut som, men du og du – for en god øvelse 🙂

For ekstra magetrening kan du også løfte knærne opp fra gulvet og har kun tærne nedi, strak kropp, eller til og med ha beina høyt på en benk eller i en strikk for å få ennå større utfordringer på balanse og styrke/koordinasjon.

Gjør gjerne øvelsen i flere intervaller med ulike drag/trekk (1 repetisjon av øvelsen), som f.eks.:

  • 3 raske og 1 rolig drag som du gjentar 3-4 ganger
  • 4 rolige drag med innlagt pause på slutten, som gjentas 2-3 ganger
  • 1 kort, 1 litt lenger og 1 langt drag med hjulet hvor du kommer tilbake til knestående og deretter starter på nytt igjen

Her kan du leke deg litt med ulike øvelsessett. Det enkleste er også noen ganger det beste, hvor du bare jobber i et visst antall minutter med så mange drag du klarer. Dette er en øvelse jeg digger, og som virkelig sitter igjen i form av stølhet dagen etter.

Abilica Wheel (treningsbånd) får du kjøpt i vår nettbutikk på roede.com

Håper du lærte litt mer om denne hjemmetreningsøvelsen, og hiver deg på tilbudet nå i januar. Lykke til!

Hilsen Line
Legg gjerne igjen en kommentar: