Nå er det straks påske folkens og jeg vet at mange er opptatt av påskeegg, hyttekos og diverse festligheter. Ja, da kan jeg med det samme advare om at jeg kanskje kommer med et lite skår i gleden.

Jeg holder jo Roede-kurs og er derfor ekstra opptatt av at mine kursdeltagere (og meg selv) skal ta smarte matvalg i påsken. Vi får jo et par a-ha opplevelser når man skjønner hva en viss mengde godteri og snacks faktisk inneholder av energi. Her kan jeg gi dere et eksempel:

Hva tror du disse to eggene inneholder av kcal?

Mange ville kanskje tippet 500 kcal på det med smågodt, men så feil kan man ta. Dette er i utgangspunktet nokså små påskeegg men de rommer likevel en del. Påskeegget med smågodt inneholder 500 g diverse godteri som tilsvarer rundt 2000 kcal. Ja, du leste riktig! Nesten alt du skal ha i deg i løpet av EN dag! Så kanskje den godterifrotsingen kan deles over flere personer eller erstattes med en litt mer overkommelig kalorimengde.

For jeg er enig at påsken kun er en gang i året og at man skal få nyte det. Men det er jo sånn at det kan være vanskelig å holde igjen når man først er i gang med frotsingen. Derfor har jeg kommet opp med et alternativt påskeegg med “bare” 750 kcal. Dette inneholder: 1 FOX, 1 ROX, 1 Lakerol, 1 Ekstra Tyggegummi, 1 eventyrsjokolade, 1 små sulten (nøttemiks)

Kanskje det alernative påskeegget hadde vært noe for deg eller familen?? Eller kanskje et av hver? Det er jo slik her i huset at påskeegg skal det bli på alle mann, og da kan jo heller ikke lillegutt bli glemt.

Så han har fått sitt egne lille “snacks-egg” av mamma og pappa, men ikke før påskeaften!

Så da har vi litt å velge i her hjemme. Man må jo ikke bruke opp hele energibehovet sitt på tomme påskekalorier, men det skal være lov å kose seg også.

Synes du jeg var slem nå? Jaja, sånn er det når jeg tross alt mener at man kan spise alt med måte og at matglede finnes i mange former for MAT og ikke nødvendigvis nederst i godteriskåla.

GOD PÅSKE FOLKENS!
Legg gjerne igjen en kommentar: