Om du skal ut å reise: pakk alltid med treningstøy i kofferten! Det er for de fleste relativt enkelt og ikke minst veldig deilig å kunne prioritere litt egentid i form av trening i et hektisk program (jobbreiser) eller på en sosial ferie med hele familien. Du finner som regel litt inneklemt tid til en liten treningsøkt, enten det blir 20 min eller opptil en time.

Forrige helg deltok jeg på et tettpakket regionsmøtet for kursledere som strakk seg fra fredag til søndag. Mange jeg har på Roede-kursene mine frykter slike helger, og de er nesten uten unntak med i samtalen om utfordringer i uken som kommer. Mye skyldes store matbuffeter, økende alkoholinntak og mye stillesitting. Dette er jo en litt uheldig kombinasjon i forhold til en effektiv vektnedgang. Men det finnes løsninger, så her får du mine tips og tanker:

Planlegging betyr ALT på slike turer, enten det er på ferie eller i jobbsammenheng!

12736882_10156538219140072_731491970_o

For meg som til daglig ikke er medlem av en gym eller et treningsstudio føler at et trimrom på et hotell luksus. Jeg sjekker derfor alltid ut på forhånd, før reisen finner sted, om hotellet jeg skal bo på har noen form for treningsstudio eller svømmebasseng etc. Noen er utstyrt med gode treningsapparater og flere tredemøller, imens andre er mindre uten det helt store utvalget.

12722301_10156538219110072_1038298523_o

Men om det ikke er noe godt tilbud, så er jo faktisk en joggetur på morgningen/ettermiddagen i nærmiljøet et godt innslag i en reise. Da kan jeg få en “sniktitt” på omgivelsene rundt et hotell jeg kanskje ikke forlater ellers den helgen pga møter og lignende. En utendørs treningsøkt gir også gjerne et annet perspektiv på en storby eller en naturopplevelse på destinasjonen du befinner deg på enn om du farter fra shoppingsenter og severdigheter eller om du kun ligger på stranda hele uka.

Uansett hvor du skal reise, så er det viktig å planlegge litt på forhånd slik at du pakker med deg riktig og egnet treningstøy til omgivelsene i forhold til klima, treningsanlegg osv.

12714078_10156538219015072_890118739_n

Følelsen er jo så god når jeg får unna en sånn inneklemt treningsøkt, og en dusj før middag eller i en lengre lunsjpause. Da er både konsentrasjonen bedre til helgens videre møtevirksomhet eller samvittigheten for å ligge på en strand resten av dagen litt bedre. Når det kommer til mat så er det heller ikke noe i veien med en buffet eller et annet matutvalg enn ellers.

12675093_10156538219060072_2046763082_o

Du kan fint velge sunne alternativer på de fleste reisemål nå, slik som denne frokosten som jeg forsynte meg av på regionsmøtet. Frukt, grønnsaker, friske bær og rene råvarer er jo topp. Du må jo ikke dykke ned i croissanter og sirupstekte pannekaker. Det finnes som regel så mye mer å velge i, og dette utnytter jeg maks. Hvor ofte har du kanskje fersk frukt, flere ulike smoothies eller en nystekt omelett som en del av hverdagsfrokosten?

På ferie eller hotellopphold finner jeg jo ofte et utvalg av mat/drikke som er mer eksklusivt (av høyere kvalitet) enn hva jeg ellers tar meg råd og tid til å nyte. Derfor gleder jeg meg heller til reiser, fremfor å frykte dem. Tipsene er vel ganske enkle:

Forsyn deg med måte, oppretthold en normal måltidsfrekvens, drikk nok vann og ikke minst velg noen eksklusive desserter (dine favioritter) etc. i små porsjoner om du absolutt skal unne deg litt ekstra til lunsj eller middag.

Så konklusjonen er at du til neste reise bør huske joggesko i kofferten og en ekstra nysgjerrighet rundt matbordet!
Legg gjerne igjen en kommentar: