Jeg får noen dager ånden over meg å fyller fryseren med flere måltider for sønnen min Aksel. Jeg har funnet ut at det er praktisk og enkelt å lage babymat selv. Ofte blir det så mye når jeg først setter i gang, så her fylles lagrene fort opp – veldig kjekt når vi er på farten. Jeg tror også hjemmelager babymat alt i alt det er mer økonomisk og jeg får mer kontroll over hva maten faktisk inneholder og hva Aksel får i seg. Det blir i all hovedsak “gryter” med enten fisk, kylling eller kjøtt.

Jeg lagde en tunfiskgryte av dette som jeg kokte opp i 10 min før jeg kjørte det sammen til mos med stavmikseren.


Jeg hadde så over tunfisk-gryta over i matbegre fra Avent (som jeg ofte bruker om igjen og om igjen etter en tur i oppvaskmaskinen).


Denne gryta ble til 4 store middagsglass, som egentlig holder til 2 middager per glass. Husk å merke boksene, da det fort kan bli litt samme farge på maten.


Jeg lager også litt bær-/fruktmos i blant som f.eks består av:
bringebær, banan, eple, bringebær og blåbær

Dette blir god og næringsrik “smoothie” som jeg fryser ned i clipsposer fra IKEA. Smart og mye billigere enn disse fruktposene på butikken.

Jeg har også laget en kjøttgryte av:
200g karbonadedeig, 1 eple, 100g frossen brokkoli, 100g fullkornspasta, 1 neve ruccola, 2-3 dl vann, 2 ts timian

Kjøttgryte nr 2 bestod av:
1 paprika, 200g karbonadedeig av storfe, 1 stor søtpotet, 1 ts estragon, 1 ts oregano

Disse kokte jeg paralellt på komfyren – da gikk det fort. Kun 10 minutter så var de ferdige. Et lite tips er å kutte små biter av råvarene for å forkorte koketiden. Bruk lokk og mos all kokekraft sammen med resten av maten slik at du bevarer mest mulig av vitaminene i vannet.

Ferdig most med stavmikser.

Og hatt over i fryseposer med merking av innhold og dato klare for fryseren. Jeg syntes det er veldig moro å lage god og næringsmat for både små og store i min familie. Også er det veldig kostnadseffektivt og moro når man først setter i gang.

#babymat #baby #mat #hjemmelaget #sunn #måltider #ernæring #kosthold
Legg gjerne igjen en kommentar: